14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Spet teroristični napad na katoličane v Indoneziji!

Piše: C.R.

V eksploziji bombe, ki je danes odjeknila pred katoliško cerkvijo v mestu Makasar v Indoneziji, je bilo poškodovanih več ljudi. Po navedbah tamkajšnje policije naj bi šlo za samomorilski napad z bombo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah duhovnika je eksplozija odjeknila pred cerkvijo, ko se je končala maša. Poškodovanih naj bi bilo najmanj deset ljudi, nekateri huje.

Indonezijska televizija je poročala, da se je pred cerkvijo v mestu Makasar na jugu otoka Sulavezi razstrelil samomorilski napadalec. Po navedbah policije za zdaj sicer še ni jasno, ali deli telesa, ki so jih našli, pripadajo napadalcu.

S posnetkov je razvidno, da je policija zavarovala območje okrog cerkve. Poškodovani so avtomobili, ki so parkirani v bližini.

Odgovornosti za napad doslej ni prevzel še nihče.

Indonezijo je leta 2018 pretreslo več samomorilskih napadov na cerkve in policijsko postajo v mestu Surabaya, za katere je odgovornost prevzela skrajna skupina Islamska država. Najbolj smrtonosen napad islamskih skrajnežev v Indoneziji je bil leta 2002 na Baliju, v katerem sta umrla 202 človeka, med njimi so bili predvsem tuji turisti, poroča STA.

Sorodne vsebine