24.8 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Španski premier se je naskrivaj srečal z zagovornikom odprtih meja, Georgom Sorosem

Predsednik španske vlade, Pedro Sanchez, se je s Sorosom srečal v palači Moncloa. Sestanek je potekal prejšnjo sredo popoldne naskrivaj, brez prisotnosti stenografa.

Sestanek je, po poročanju španskega OKDiario, trjal vsaj eno uro in pol. Soros je eden najvplivnejših bogatašev, znan po svojem nasprotovanju Trumpu in brexitu, po svoji podpori ilegalnim migracijam v Evropo pa tudi po podpori lanskemu nezakonitemu katalonskemu referendumu.

To se je zgodilo le dva tedna pred njegovim javnim srečanjem s Quimom Torro, nedavno izvoljenim katalonskim voditeljem (namesto pobeglega Puigdemonta). Soros je trdil, da Trump predstavlja »nevarnost za svet«, obenem pa je njegovo globalistično fundacijo na njegovem rodnem Madžarskem izobčil Viktor Orban. Ob zavrnitvi brexita in zagovarjanju EU je Soros pred kratkim je dejal, da je »Evropa nedvomno v eksistencialni krizi« in da je to »kruta realnost«.

Medtem ko Sanchez promovira svojo idejo o združeni Evropi in povratku temeljnim načelom, se je Soros posvetil špekulacijam prosti določenim državam EU, posebej južnim, kot sta Španija in Italija, poskušal je prekiniti brexit, nasprotoval je Madžarski.

Omenjeno skrivno srečanje Španiji ni v nobeno korist – Soros je znan po svojem jedkem vplivu ob poskusu odcepitve Katalonije in njegovi, kot se zdi, nenasitni, želji po odprtih mejah.

Soros je svoje bogastvo pridobil s finančnimi špekulacijami, še posebno ko je leta 1992 s svojo stavo proti funtu zlomil Banko Anglije (Bank of England). Ocenjuje se, da je Soros v operaciji, ki je trajala samo en dan, pridobil kar celo milijardo dolarjev, medtem ko je Banka Anglije bankrotirala.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine