9 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Španski nacionalisti svarijo pred nevarnostjo multikulturnih žarišč

Piše: Ivan Šokić

 

Španska nacionalistična stranka Vox svari pred neizbežno nevarnostjo “multikulturnih žarišč”, ki se širijo po Evropi zaradi uvoza migrantov.

 

“Še vedno imamo čas preprečiti, da Usera, El Puchte ali Salt postanejo kot Saint-Denis,” je povedal Santiago Abascal, vodja španske stranke Vox. Saint-Denise je okrožje v Parizu v katerem se nahaja nogometni stadion Stade de France in 400.000 ilegalnih migrantov, ki so zakuhali nedavne nemire v času finalne tekme Lige prvakov.

V Voxu so prepričani, da bi zaradi nenadzorovanih migracij in spodletele integracijske politike lahko podobni prizori postali stalnica tudi v drugih evropskih mestih.

“Moramo zaščititi naše meje, narediti konec razlogom za prihod migrantov, povečati policijsko prisotnost, končati socialni turizem in prenehati s klanjanjem progresivnim inkvizitorjem,” je naštel Abascal.

Abascal je še pozval španske poslance naj zagotovijo da “multikulturna žarišča” ali no-go cone ne padejo v primež vseprisotnega kriminala. Da ne gre zgolj za neutemeljene strahove, dokazuje primer iz lanskega leta, ko je islamski terorist povezan z ISIS, ki je načrtoval teroristični napad z jurišno puško, prišel v Španijo kot ilegalni migrant na čolnu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine