10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Sorosevi tožilci v ZDA krivi za razmah kriminala

Boston, Chicago, Dallas, Philadelphia in San Francisco so ameriška mesta obsojena na tožilce, ki so svojim volivcem obljubili, da določenih zločinov ne bodo preganjali na sodiščih. So tudi mesta katerih kampanje za izvolitev na mesto tožilcev je preko tako imenovanih super PAC-ov podprl judovski milijarder George Soros. Pričakovano, mehak pristop do kriminalcev ni znižal stopnje zločina, temveč sprožil renesanso kriminala.

 

Levičarski tožilci so po ugotovitvah Daily Caller News Foundation odgovorni za porast kriminala v ameriških mestih. Za njimi pogosto, a ne vedno stojijo tudi politične organizacije, ki jih financira ljubitelj odprte družbe, milijarder George Soros. New York Times je Sorosa celo označil za pionirja, kar se tiče nastavljanja novih, kriminalu bolj prijaznih tožilcev.

Državna tožilka v Illinoisu, Kimberly Foxx je prišla na svoj položaj leta 2017 s pomočjo Super PACa, v katerega je Soros vložil več kot 400 tisoč dolarjev. Ena od obljub Foxxove preden je bila izvoljena, je bila tudi opustitev pregona za “majhne zločine” kakršni so kršitev policijske ure in motenje javnega miru.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine