18.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

Sorodnica žrtve zloglasne Mansonove “družine” ogorčena nad odločitvijo okrožnega javnega tožilca

Piše: A.S.

Charles Manson je bil zloglasni morilec, ki je svojim sledilcem in sledilkam »ukazal« zagrešitev več krvavih umorov, med drugim tudi brutalen umor hollywoodske igralke Sharon Tate. V zadnjih štiridesetih letih se je vedno, ko je potekalo zaslišanje za možno pogojno izpustitev kakšnega od Mansonovih morilcev, sorodnikom žrtev pridružil tudi okrožni tožilec, ki je skupaj z družinskimi člani žrtev nasprotoval pogojni izpustitvi.

NBC News pa poroča, da se je ta praksa spremenila. Ko se je Kay Martley, sorodnica žrtve ki jo je mučil in ubil član Mansonovega kulta Bruce Davis, pridružila video konferenci na kateri so razpravljali o njegovem pogojnem izpustu, je ugotovila, da ob strani nima nobenega predstavnika okrožnega tožilstva. Zaradi tega je bila najprej presenečena in zatem ogorčena, saj se je, kot pravi, počutila izdano in zapuščeno.

»Nikogar ni bilo, ki bi govoril v mojem imenu« je povedala 81-letna Martley, katere bratranca Garyja Hinmana je ubil Davis. » Nobenemu ni več mar za družine žrtev. Popolnoma so pozabili na nas«, je še dodala. Kljub temu, da odsotnost tožilca na zaslišanju najverjetneje ne bo vplivala na usodo Davisa, ki bo ostal v zaporu, se je sorodnica žrtve počutila zapuščeno iz strani države.

Do tega je sicer prišlo zaradi nove politike Okrožnega tožilstva v Los Angelesu. Sprejeta je bila odločitev, da se okrožni tožilci ne bodo več udeleževali zaslišanj za pogojno izpustitev, temveč jo bodo vedno podprli v pisni obliki za vsakogar, ki je že prestal minimalno obvezno kazen. Glavni argument za takšno politiko je, da morajo uradniki zadolženi za pogojne izpustitve odločati o le teh in ne tožilci.

Manson je leta 1969 zagrešil s svojimi podporniki in podpornicami serijo krvavih umorov v Los Angelesu. Davis, sedaj star 78 let, je bil leta 1972 obsojen na doživljenski zapor zaradi umora Garyja Hinmana in Donalda Shea.

Zadnje novice

Sorodne vsebine