-1 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Šokantno: V Londonu rekordno število napadov z noži, vsak peti v Angliji in Walesu žrtev kriminala

Vsak peti v Angliji in Walesu je bil v zadnjem letu žrtev zločina, medtem ko se London sooča z rekordnim porastom zločinov, v katerih so uporabljeni noži.

 

Po podatkih za zadnje leto, do junija 2018, se je stopnja umorov dvignila na 14 odstotkov, nasilni zločini, v katerih so uporabljeni rezila ali noži, so zrasli za 12 odstotkov, spolni zločini za 18 odstotkov in ropi za 22 odstotkov, so objavili na britanskem statističnem uradu.

Poleg tega je statistični urad po poročanju Breitbarta beležil porast kraj (osem odstotkov), vlomov (dva odstotka) in kraj vozil (sedem odstotkov), medtem ko je stopnja prekrškov, vezanih na policijske prijave kršitev javnega reda in miru, zrasla za kar 30 odstotkov. Za pet odstotkov pa je upadlo število zločinov, povezanih s strelnim orožjem.

Že in ne samo zgolj
Če postavimo statistične podatke v pravilen kontekst, “je zgolj vsak peti izkusil zločin v zadnjem letu”, je stanje v državi komentiral Joe Traynor z Nacionalnega statističnega urada. Ob tem je pozabil omeniti, da se je kar 46 odstotkov vseh tatvin in 42 vseh ropov v zadnjem letu na območju Anglije in Walesa zgodilo v Londonu.

Ravno tako zaskrbljujoče je število napadov z noži, kar 14.987 od 39.332 se jih je namreč zgodilo v prestolnici. Ti podatki bodo še dodatno podžgali obtožbe, da laburistični župan Sadiq Khan in policijska načelnica Cressida Dick javnost zavajata s statistikami v zvezi s kriminalom.

Bolj kot napadi z noži londonskega župana skrbijo spletni komentarji
Ravno tako Khanu ne gre v prid, da je namenil dodatna sredstva za boj proti “zločinom iz sovraštva” na spletu in začel novo iniciativo, ki zločin obravnava kot zadevo “javnega zdravstva”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine