17.2 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

(ŠOKANTNO IZ KREMLJA) Poslanec dume Pavel Antov padel s hotelskega okna

 

Piše: Gal Kovač (Nova 24TV)

Mednarodni mediji poročajo o še eni smrti pomembnega ruskega vplivneža in politika Pavla Antova, znanega po svojem kritičnem odnosu do vojne v Ukrajini. Antov je v sumljivih okoliščinah zgrmel z okna indijskega hotela, osebje ga je našlo v mlaki krvi. Ti so nato poklicali policijo, a je bilo že prepozno. Antov je bil najbogatejši izvoljeni politik v Rusiji. 

Vest o njegovi smrti prihaja le dva dni po tem, ko je zaradi “srčnega infarkta” umrl njegov kolega Vladimir Budanov, s katerim je potoval po Indiji. “Pozorno spremljamo policijsko preiskavo in sprejemamo vse informacije policije v Odishi,” je povedal neki diplomat, poroča Dailymail. Pavel Antov naj bi se te dni potikal po Indiji, ker je ravno te dni praznoval svoj 66. rojstni dan skupaj s skupinico štirih prijateljev, od katerih sta očitno živa samo še dva.

Ob njegovi smrti so v medijih spet zaokrožile pridobile njegove izjave iz poletja, ki so nakazovale, da tudi znotraj Putinove stranke “Združena Rusija” (United Russia) ni enotnega mnenja o grozotah, ki jih kremeljski režim izvaja v Ukrajini. Antov je denimo na socialnih omrežjih zapisal: “Deklico so potegnili izpod ruševin, oče deklice naj bi umrl,” in še veliko bolj obsojajoče: “Mamo skušajo izvleči z žerjavom – ujeta je pod ploščo. Resnici na ljubo je temu izjemno težko reči drugače kot teror.”

Kasneje se je pod pritiskom za izjave opravičil. Na socialnih medijih je zapisal, da so bili njegovi zapisi “nesrečen nesporazum” in “tehnična napaka” in dodal, da je vedno podpiral predsednika Putina in iskreno stal za vojaškimi cilji Putinove “vojaške operacije v Ukrajini”.

 

Ruski mediji: Antov je bil depresiven

Ruski mediji so se ob smrti podjetnika in politika razpisali, češ, da ni mogoče izključiti možnosti, da je bil Antov depresiven zaradi smrti kolega in je zaradi tega naredil samomor. Magnat je za sabo pustil ženo, hči in bojda izjemno premoženje. Samo leta 2019 naj bi po poročanju Forbes Russia zaslužil več kot 130 milijonov evrov.

Smrt magnata pa je vmes že potrdil podpredsednik lokalne parlamentarne skupščine iz regije Vladimir Vladislav Karutkhin.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine