2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Šokantno: Avstrijo prizadelo neurje z močnim vetrom

Avstrijo je ponoči in danes prizadelo hudo neurje z močnim vetrom. Na avstrijskem Koroškem je danes zaradi podrtih dreves zaprtih več cest, v delih Spodnje Avstrije so ostali brez elektrike, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

 

Po podatkih avstrijske meteorološke agencije je veter ponoči najhuje pihal na Semmeringu, kjer so izmerili sunke vetra s hitrostjo skoraj 151 kilometrov na uro. Čez dan se je veter ponekod celo okrepil – ne Semmeringu so ob 13.30 izmerili sunke s hitrostjo skoraj 159 kilometrov na uro.

Na Dunaju je veter ponoči prevračal vrtne ograje, odnašal strešnike, podiral drevesa in lomil veje. Veter je pihal s hitrostjo okoli sto kilometrov na uro. Gasilci so morali minulo noč posredovati 130-krat. Zaradi neurja je bil v avstrijski prestolnici moten tudi železniški promet.

Na avstrijskem Koroškem je danes zaradi podrtih dreves zaprtih več cest. Največjo škodo je neurje povzročilo v osrednjem delu te avstrijske zvezne dežele, kjer so ponoči izmerili največjo hitrost sunkov vetra.

V Spodnji Avstriji so zaradi neurja minulo noč okoli stokrat posredovali gasilci, sodelovalo je tudi kakih tisoč prostovoljcev. Večinoma so s cest odstranjevali podrta drevesa in odlomljene veje. V delih Spodnje Avstrije so zaradi neurij ostali brez elektrike.

Avstrijska meteorološka agencija opozarja, da se bo močan veter v več delih Avstrije nadaljeval še danes. Sunki vetra naj bi dosegali hitrost med 60 in 90 kilometrov na uro, v gorah nad 100 kilometrov na uro, še posebej na vzhodu države.

Zadnje novice

Sorodne vsebine