8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

Sojenje sinu ameriškega predsednika razkriva šokantne podrobnosti – počel je tudi tole …

Piše: C. R., STA

Na sojenju sinu predsednika ZDA, ker naj bi lagal na obrazcu za nakup pištole, sta v sredo pričali nekdanja soproga Kathleen Buhle in newyorška striptizeta Zoe Kestan, ki sta potrdili, da je Hunter Biden užival mamila. Pričal je tudi prodajalec orožja Gordon Cleveland, poroča televizija ABC.

Tožilci skušajo poroto prepričati, da je Biden oktobra leta 2018 pri nakupu pištole lagal na obrazcu, ko je zanikal uživanje mamil. Gre za kaznivo dejanje, zaradi katerega mu grozi 25 let zapora.

Nekdanja soproga Buhle je dejala, da je doma leta 2015 odkrila pipico za kajenje mamila crack, moža pa da ji je priznal, da je njegova da kadi to drogo. Glede leta 2018 ni mogla potrditi trditve tožilstva, saj sta se z Bidnom ločila že leta 2017.

Kestan je medtem pričala, da je videla Bidna kaditi mamilo decembra 2017 v newyorškem klubu za striptiz, kjer je delala. Tudi ona ni mogla potrditi, če je oktobra 2018 še vedno užival mamila, in odvetniki so poroto na to opozorili.

Prodajalec orožja Cleveland je lahko le potrdil, da je Biden kupil pištolo in izpolnil obrazec, ni pa mogel potrditi, ali se je zlagal.

Tožilci se zanašajo predvsem na Bidnove lastne besede v knjigi spominov, kjer navaja, da je imel po smrti brata Beaua Bidna težave z mamili do leta 2019, po letu 2020 pa naj ne bi bil več odvisen.

Njegov odvetnik Abbe Lowell je dejal, da je bilo duševno stanje Hunterja Bidena ob pisanju knjige drugačno kot ob nakupu orožja, ko še ni verjel, da je odvisen. Predlagal je tudi, da je Hunter Biden takrat morda menil, da ima težave z alkoholom in ne z drogami. Zloraba alkohola ne izključuje nakupa orožja.

Do sojenja v Delawaru je prišlo po propadu dogovora s tožilstvom o priznanju krivde za davčne prekrške v zameno za pogojno kazen, pri čemer bi na pregon zaradi orožja pozabili. Sedaj ga septembra čaka še sojenje zaradi davčnih utaj na zveznem sodišču v Kaliforniji.

Republikanci v kongresu že več mesecev vodijo preiskave, s katerimi želijo predsednika Joeja Bidna povezati s posli njegovega sina. Do zdaj niso predstavili ničesar konkretnega.

Pričakuje se, da bodo porotniki slišali tudi pričanje obtoženčevega strica Jamesa Bidna, ki je tesno povezan z Hunterjem in je v preteklosti nečaku pomagal pri odvajanju od odvisnosti.

Prav tako bodo izvedeli podrobnosti o tem, kako je vdova Beauja Bidna, Hallie Biden imela ljubezensko razmerje s Hunterjem in prav tako postala odvisna od mamila crack.

Hallie je Hunterju vzela pištolo 11 dni po nakupu in jo vrgla v smeti na bližnji tržnici, saj se je bala, kaj bi lahko storil z njo. Orožje je pozneje našel nekdo, ki je zbiral pločevinke, in ga na koncu predal policiji.

Tudi v sredo je bila na sojenju prva dama ZDA Jill Biden.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine