22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Slovenski diplomati med redkimi pri ruskemu veleposlaniku

V ponedeljek je ruski veleposlanik v Združenemu kraljestvu povabil vsa akreditirana veleposlaništva, da se udeležijo tiskovne konference glede napada z biološkim orožjem na nekdanjega ruskega vohuna. Med redkimi evropskimi diplomati so bili tudi slovenski.

Večina držav članic Evropske unije je bojkotirala dogodek, a diplomati iz Avstrije, Bolgarije, Cipra, Grčije in Slovenije so se vseeno udeležili srečanja, kjer je ruski veleposlanik Aleksander Jakovenko obtožil britansko vlado kot odgovorno za napad. Vsa veleposlaništva, razen slovenskega, so potrdila za Politico, da so bili njihovi predstavniki prisotni na tiskovni konferenci. Kdo točno je bil iz slovenskega veleposlaništva, se tako ne ve.

Jakovenko je tako trdil, da so britanski agentje sami napadli Sergeja Skripala, pri čemer je ta napad povezan s smrtjo britanskega znanstvenika Davida Kellyja, ki je bil del misije OZN za iskanje iraških orožij za množično uničevanje. Prav tako je Jakovenko obtožil britansko vlado, da z njimi ne delijo podatke oz. dokaze o ruski vpletenosti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine