0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Slovenska vojaško-medicinska enota podprla EUFOR pri preventivnih testiranjih

Slovenija je v skladu s prizadevanji za zaščito vojaškega in civilnega osebja v mednarodnih operacijah pred okužbo s koronavirusom v aprilu podprla začetek preventivnih testiranj osebja EUFOR.

Teste so začeli izvajati 8. aprila 2020 z obiskom skupine medicinskih specialistov iz Slovenije v oporišču Butmir v Bosni in Hercegovini in tako zagotovili dodatno podporo preventivnim ukrepom proti COVID-19, za zaposlene v bazi EUFOR. Pripadniki vojaške medicinske enote Slovenske vojske so med vojaškimi in civilnimi pripadniki osebja EUFOR, ki delajo v bazi, zbrali več kot 100 brisov, ki so jih pregledali na mikrobiološkem inštitutu v Sloveniji.
Slovenija je 16. aprila prek mehanizma civilne zaščite v Bosno in Hercegovino dostavila tudi šotore, terenske postelje, spalne vreče, električne grelnike in odeje.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine