18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

Slovenija, kot si jo želi Levica: Mesečni zaslužek od 3 do 5 dolarjev, prazne police v trgovinah, smrt in lakota

V nedavni oddaji na POP TV je voditelj oddaje Dan najlepših sanj Peter Poles gostil gospo iz Venezuele, ki je odkrito spregovorila o težkih razmerah, v katerih se nahaja socialistična država, ki je Levici za zgled.

“V  Venezueli preživljamo težke čase. Z možem skupaj na mesec zasluživa 24 milijonov bolivarjev. To glede na hudo inflacijo pomeni od 3 do 5 dolarjev na mesec. Kar pomeni, da si z najino plačo lahko na mesec kupiva samo kilogram mesa. Težko je, zelo težko,” je o stanju v državi spregovorila Anita iz Venezuele.

V Slovenijo je uspela priti zahvaljujoč prizadevanjem ekipe oddaje Dan najlepših sanj, da njeni polsestri Stankiizpolni željo, da bi še enkrat videla polsestro, ki živi v Venezueli. Ob tem je Anita s Polesom spregovorila tudi o nevzdržni situaciji pod socialistično diktaturo Nicolasa Madura. “Trenutne razmere so grozne, ker ni hrane, praktično vse je izropano. Ljudje čakajo v vrstah, dolgih vrstah, da bi kaj kupili.”

Katastrofalne razmere v državi
Kriza v državi je zares huda, je povedala. “V bistvu je, kot bi bili v vojni. Vse pogosteje zapirajo tudi meje, ni elektrike.” Poles je pripomnil, da so tudi protesti pogosti. “Da, ljudje protestirajo na ulicah, ker nimajo osnovnih stvari. Ni osnovnih potrebščin,” je priznala Anita. Med drugim je povedala, da za to, bi prišla do osnovnih potrebščin, vsak dan stoji v vrstah pred trgovino in čaka od osem do deset ur. “Če imam srečo, lahko kaj kupim, a večkrat ostanem praznih rok. Ne da se kupiti hrane, zdravil.” “Ničesar ni. Ljudje umirajo od lakote.”

Če ji uspe priti v trgovino, je prisiljena iskati karkoli užitnega, saj so police izropane. “Police so praktično prazne. Najprej več ur stojiš v vrsti, nato pa še iščeš po trgovini in ne najdeš ničesar.” To je država, ki je Levici vzor. To je propadel socialistični režim, ki so ga predstavniki Levice na vsa usta hvalili in postavljali za zgled Sloveniji. To je še en morilski režim, za katerega bi si predstavniki Levice želeli, da postane realnost v Sloveniji.

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine