22.3 C
Ljubljana
četrtek, 11 avgusta, 2022

Škandalozno: Podpredsednica Evropskega parlamenta zahteva odvzem volilne pravice za Madžarsko

Piše: Ivan Šokić

Po mnenju podpredsednice Evropskega parlamenta Katarine Barley bi morali Madžarski vzeti volilne pravice v EU.

Nemška socialdemokratka (SPD) in podpredsednica Evropskega parlamenta Katarina Barley, ki je v preteklosti pozivala k stradanju Madžarske in Poljske je v nedavnem intervjuju za MDR Aktuell zagovarjala rabo zakonske luknje s katero bi Madžarski odvzeli pravico glasu zaradi domnevnih kršitev vladavine prava.

Po mnenju Barleyjeve “še poseben na Madžarskem ni mogoče govoriti o demokratičnih in ustavnih pogojih. Madžarska je že dolgo trn v peti evropskih liberalglobalistov. V zadnjem letu jih je najbolj jezilo zaostrovanje kazni za pedofile in prepoved LGBT indoktrinacije v javnem šolstvu, slednje so madžarski volivci na nedavnem referendumu podprli z več kot 90-odstotno podporo.

Bruseljskim birokratom gre ravno tako v nos, da Madžarska grozi z vetom na sankcije energentov proti Rusiji, ker bi to škodovalo madžarskemu gospodartvo. Madžarski premier Viktor Orban je EU preprečil tudi uvedno sakcij proti patriarhu ruske pravoslavne cerkve Kirilu. EU je želela sankcije proti verskemu voditelju uvesti zaradi domnevno njegovih dobrih odnosov z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Orban po drugi strani je vztrajal, da bi takšne sankcije ogrozile pravico do svobodne veroizpovedi, ki je po njegovem mnenju “sveta in neločljiva”.

Bruseljski aparatčiki zaradi vsega naštetega že iščejo načine kako v imenu svobode, demokracije in vladavine prava izigrati svobodo, demokracijo ter vladavino prava in postaviti nova pravila po katerih ne bi bilo več potrebno soglasje vseh držav članic pri sprejemanju odločitev na ravni EU.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine