22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Sindikati in velekapital z roko v roki v zaroti proti Trumpu

Piše: C.R.

Trump je imel prav, obstajala je zarota. Bogata in vplivna kabala je iz ozadja spreminjala zakone, usmerjala medije in nadzorovala informacije ter uspela ustoličiti Bidena, piše The National Pulse.

National pulse se sklicuje na članek v Time Magazinu, v katerem je opisano »čezideološko« sodelovanje, katerega namen je bil spraviti iz Bele hiše predsednika Trumpa. V imenu demokracije, seveda. Češ, Trump je kazal »avtokratska nagnjenja« in ga je bilo zato potrebno z združenimi močmi odstraniti. Glavni arhitekt te zarote je bil Mike Podhorzer, ki je že četrt stoletja glavni politični direktor AFL-CIO, krovne organizacije najmočnejših ameriških sindikatov. Podhorzer je stopil v stik s stanovskim kolegom Neilom Bradleyem iz Trgovinske zbornice, ki zastopa interese velikega biznisa- veleindustrialcev in Wallstreetskih bankirjev. Čeprav obe organizaciji navzven nastopata kot nepomirljiva smrtna sovražnika, znata za kulisami še kako dobro sodelovati, kar se je pokazalo tudi ob lanskih predsedniških volitvah. V koalicijo sta pritegnila še velike medije, ki so Trumpa tako ali tako sovražili že od volitev 2016, ko jih je ponižal, ter tehnološke velikane. Veliki biznis je prispeval denar, samo Zuckerbergova fundacija je napumpala tristo milijonov v ključne države, sindikati so prispevali »aktiviste«, ti. razjarjene manjšine in kaos na ulicah. Tehnološki velikani in mediji so manipulirali informacije in cenzurirali Trumpove privržence. Vsi skupaj so pritisnili na ključne države, kjer so v tednih pred volitvami iznenada spreminjali volilna pravila.
Ostalo je zgodovina, na volilni večer so nenadoma v ključnih državah zamrznili kompjuterji, iz zraka se je pojavilo sto tisoče glasovnic, Trumpovi opazovalci so bili izgnani iz volišč in ko štetje še sploh ni bilo zaključeno, so veliki mediji že razglasili Bidena za zmagovalca, istočasno pa so blokirali vsakogar, ki je temu ugovarjal, začenši s predsednikom Trumpom. Zarotniki so torej uspeli v Belo hišo ustoličiti Bidena, a kot vse kaže, se je idila po prvi povolilni evforiji skisala. Začeli so se namreč prepiri med zarotniki, kdo je najbolj zaslužen za odstranitev Trumpa in ima zato tudi pravico do največjega dela plena, piše National Pulse.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine