14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Si je WHO spet premislila glede priporočila za nošenje mask v javnosti!?

Potem, ko se je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) s svojim neukrepanjem izkazala kot neučinkovita pri preprečevanju širjenja novega koronavirusa po svetu, se je ta s tem tednom odločila, da ljudem vnovič ne priporoči nošenja zaščitnih mask v javnosti. Za to pravi, da se je odločila na podlagi svežih dokazov, ki naj bi nakazovali, da njihova nošnja, naj ne bi pomagala zavirati pandemije.

 

WHO se je po nasvetu, da naj ljudje maske nosijo, odločila, da vnovič preuči svoje priporočilo glede nošenja zaščitnih mask, ki glede na podatke iz Hong Konga nakazujejo, da je njihova razširjena uporaba v skupnosti zmanjšala širjenje novega koronavirusa v nekaterih regijah. V posodobljenih smernicah, ki so jih objavili v ponedeljek, je organizacija zatrdila, da čeprav maske lahko pomagajo omejiti širjenje bolezni, same po sebi niso zadostne.

“Ni dokazov, da je nošenje zaščitnih mask v skupnosti zdravim ljudem preprečilo, da bi se okužili z dihalnimi okužbami, vključno s covid-19,” so zatrdili. Profesor David Heymann z Londonske šole za higieno in tropsko medicino, ki je vodil znanstveno in tehnično svetovalno skupino WHO za nalezljive nevarnosti, je po poročanju Guardiana zatrdil, da če ljudje ne delajo v zdravstvenih ustanovah, maske služijo samo zaščiti drugih, ne pa tudi sebe.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine