2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Severna in Južna Koreja izmenjali ogenj na meji

Na meji med Severno in Južno Korejo je prišlo do strelskega incidenta, so sporočili iz Seula. Severnokorejski vojaki so na demilitariziranem območju proti jugu izstrelili več strelov, južnokorejski vojaki pa so odgovorili, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V Seulu sicer menijo, da do incidenta ni prišlo namerno.

Kot je sporočil generalštab južnokorejske vojske, je bil napaden njihov stražarski položaj na močno zastraženi meji, ki deli obe državi. Strelski incident na južnokorejski strani ni terjal žrtev, so še sporočili.

Severna in Južna Koreja sta tehnično še vedno v vojni, saj se je korejska vojna leta 1953 končala s premirjem in ne z mirovnim sporazumom. Demilitarizirano območje pa je kljub svojemu imenu eno najbolj zastraženih in vojaško utrjenih območij na Zemlji, posejano s številnimi minskimi polji in rezilno žico.

To je bil prvi strelski incident na meji na Korejskem polotoku v zadnjih petih letih. Do njega je prišlo le dan po poročanju severnokorejskih medijev o prvem javnem nastopu voditelja Kim Jong-una po treh tednih njegove skrivnostne odsotnosti. To je sprožilo ugibanja o njegovem zdravstvenem stanju, celo o tem, ali je še živ, s tem pa so se krepila tudi ugibanja o politični stabilnosti v tej izolirani komunistični državi.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine