14.3 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Se je francoski predsednik Macron naveličal ostarele Brigitte in jo zamenjal z mladimi temnopoltimi domorodci?

Na družbenih omrežjih so se pojavile fotografije francoskega predsednika Macrona, kako se ob obisku St. Martina objema s pomanjkljivo oblečenimi temnopoltimi domorodci, ki se ob tem obnašajo prav prostaško. To je sprožilo val zgražanja v Franciji, kjer pa si verjetno večina želi, da bi ostal kar v džungli.

Družbena omrežja so preplavile fotografije francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki se na fotografijah pojavlja s pomanjkljivo oblečenimi temnopoltimi domačini na St. Martenu v precej nedostojnih položajih, ki jih od predsednika ne bi pričakovali. Da je mera polna, pa nekateri v fotoaparat kažejo kar sredinca!

To obnašanje je že ostro obsodila predstavnica opozicije Marine Le Pen, poleg nje pa se zgražajo številni francoski državljani, pojavila pa so se že šaljiva ugibanja, da je Macron pred nezadovoljnimi volivci pobegnil na St. Martin, kjer pa si je namesto ostarele žene Brigitte omislil kar mlade črnce? To ne bi bilo presenetljivo, saj Macron uživa nižjo podporo, kot jo je katerikoli francoski predsednik v moderni zgodovini.

Podpira ga le še 19 odstotkov volivcev!
Le eno leto po tem, ko je bil v drugem krogu francoskih predsedniških volitev Macron izvoljen s 66 odstotki glasov je njegova podpora po meritvah inštituta Ifop zdrsnila na pičlih 19 odstotkov. To je tudi najnižja izražena podpora, ki je bila izmerjena kateremukoli izmed predsednikov v moderni francoski zgodovini. Podpora liberalnemu predsedniku je tako nižja celo od najnižje podpore, ki so jo izmerili nekdanjemu socialističnemu predsedniku Françoisu Hollandu, njegovemu predhodniku. Kot je še poročal Journal du Dimanche je podpora Macronu drastično upadla, saj je prejšnji mesec imel 34-odstotno podporo, pred dvema mesecema pa 39-odstotno podporo. Velja prepričanje, da Macronovi ukrepi koristijo le velikim podjetjem in bogatim posameznikom, medtem ko se ne ozira na težave in potrebe običajnih ljudi. Na francoskih ulicah je poleg tega vedno več kriminala, izginjati pa je začela tudi francoska identiteta.

J. Ž./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine