4.2 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Salvini proti vračanju migrantov iz Francije v Italijo

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je danes ostro napadel Francijo zaradi ravnanja francoske policije z migranti, ki je te v nasprotju s pravili vračala v Italijo. Salvini je že v ponedeljek zahteval jasen odgovor Francije, ko so tamkajšnje oblasti priznale, da so migrante vračale pomotoma.

Vozilo francoske policije so videli v petek, kako je odpeljalo v Italijo, da bi tam odložili migrante, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Vstop na italijansko ozemlje brez dovoljenja italijanske policije je bil napaka. Policija ni imela pravice vstopiti na italijansko ozemlje,” je v opravičilo dejala predstojnica departmaja Hautes-Alpes na meji z Italijo Cecile Bigot-Dekeyzer. Salvini se je odzval na družbenih omrežjih in zapisal, da dejstvo, da so francoski policisti v italijanskem gozdu pustili migrante, ne more biti ne napaka in ne incident. “Kar se je zgodilo v Calviereju, je nezaslišan prestopek proti naši državi” je dejal.

“Ali Pariz, ki trdi, da je civiliziran, meni, da je običajno, da se ljudi odvrže v gozdovih?… Tukaj gre za mednarodno sramoto in gospod Macron se ne more pretvarjati, da ne ve. Ne bomo sprejeli nobenega opravičila,” je še zapisal Salvini.

Zadnje novice

Sorodne vsebine