13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Salvini poziva k evropskemu zavezništvu proti sprejemanju migrantov

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je danes na letnem zborovanju stranke Liga v pristaniškem mestu Pontida na severu države pozval k evropskemu zavezništvu proti množičnemu priseljevanju.

Na tem prvem letnem srečanju stranke, odkar je Liga v vladi, se je zbralo okoli 50.000 ljudi iz celotne države.

“To je nepopisen občutek, slišati vzklike ljubezni, ki prihajajo iz Pontide,” je dejal zbrani množici, ki ga je pozdravila s ploskanjem in vzkliki.

Razmišljam o ligi Lig v Evropi, ki združujejo vsa svobodna gibanja, ki želijo zaščititi svoje meje in dobrobit svojih otrok,” je dejal na odru z napisom “Najprej Italijani”, geslom te evroskeptične stranke.

Izpostavil je, da se je Liga vzpostavila kot najbolj populistična stranka v Evropi. Ta opredelitev zanj sicer pomeni kompliment, je pred tem novinarjem povedal 45-letnik.

“Potoval bom po glavnih mestih, ne samo evropskih, da bi oblikoval alternativo tej Evropi, ki je utemeljena na izkoriščanju in množični migraciji,” je dejal Salvini. Njegova stranka je v vladi z gibanjem Pet zvezd od 1. junija.

Ocenil je še, da bodo volitve v Evropski parlament leta 2019 “referendum o Evropi brez meja in Evropi, ki ščiti svoje državljane”.

Zadnje novice

Sorodne vsebine