10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Salvini in Le Penova z zavezništvom pred evropskimi volitvami prihodnje leto

Italijanski notranji minister in vodja desne Lige Matteo Salvini in predsednica francoskega Nacionalnega zbora Marine Le Pen sta danes v Rimu napovedala zavezništvo pred volitvami v Evropski parlament prihodnje leto. “Maja se bo začela revolucija razuma,” je na novinarski konferenci napovedal Salvini.

“Mi smo alternativa za Evropo,” je poudarila Le Penova, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Dodala je, da je EU izdala vrednote solidarnosti in da se dogaja zgodovinska sprememba.

“Maja bomo lahko doživeli Evropo, ki se bo postavila proti globalizaciji. Nadomestili bomo avtoritativni model, v katerega se je v zadnjih letih spremenila EU,” je še dejala voditeljica Nacionalnega zbora, ki se je skupaj s Salvinijem udeležila srečanja na temo gospodarske rasti in socialnih perspektiv v Evropo.

“Z Le Penovo delimo enaka stališča, kar zadeva Evropo, zaposlovanje in boj proti priseljevanju,” je še dejal Salvini in dodal, da želi skupaj z njo vzpostaviti zavezništvo proti sovražnikom Evrope. Pri tem je kot “sovražnika” navedel predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja in evropskega komisarja za finančne in gospodarske zadeve Pierra Moscovicija, ki da sta “zaprta v svojih bunkerji v Evropi”.

Zadnje novice

Sorodne vsebine