12.3 C
Ljubljana
nedelja, 3 marca, 2024

Salvini: Ilegalne migracije škodijo vsem, ki zares bežijo pred vojno

Italijanski notranji minister in vodja desne Lige Matteo Salvini je danes v Rimu sporočil Nemčiji, da Italija ne bo sprejela migrantov, ki bi jih Nemčija zavrnila. Vlada je pripravljena pomagati le Italijanom, pribežnike pa je “namesto sprejeti pripravljena dati”, je izjavil.

Salvini se je s tem odzval na načrte nemškega notranjega ministra Horsta Seehoferja, da bi že na nemški meji zavračali migrante, ki jim je bil azil že zavrnjen ali so zanj zaprosili v drugi državi članici Evropske unije. Glede teh načrtov je skeptična nemška kanclerka Angela Merkel, ki si prizadeva predvsem za evropsko rešitev.

Salvini je sicer na novinarski konferenci nastopil po srečanju z avstrijskim notranjim ministrom Herbertom Kicklom in vicekanclerjem Heinzom Christianom Strachejem, ki prihajata iz “sestrske” stranke svobodnjakov. Salvini je menil, da bo avstrijsko predsedovanje EU, ki se bo začelo s 1. julijem, priložnost za Evropo, da doseže spremembo v migracijski in azilni politiki.

“Smo v zgodovinskem trenutku. Evropa še nikoli ni imela tako velike priložnosti, da se doseže sprememba v boju proti terorizmu, ilegalnim migracijam in prizadevanjih za več varnosti,” je dejal Salvini po navedbah avstrijske tiskovne agencije APA.

Zavzel se je za reformo azilne in migrantske politike v interesu “pravih beguncev”. “Ta reforma mora pomagati tistim, ki imajo res pravico do azila. Ilegalne migracije škodujejo vsem, ki res bežijo pred vojno,” je še dejal Salvini.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine