3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Salvini čedalje bolj jezi LGBT aktiviste – na osebne izkaznice vrača očeta in mater, hkrati pa ukinja »starš 1« in »starš 2«

Že lani avgusta smo poročali, da so italijanski LGBT aktivisti na pomirjevalih, saj je notranji minister Matteo Salvini poskrbel, da se vrne dostojanstvo materinstvu in očetovstvu tudi na osebnih dokumentih. Tako je na elektronskih obrazcih ministrstva umaknil definicijo starš 1 in starš 2 ter jo spet spremenil nazaj v normalno – mati in oče.

 

Salvini je v pogovoru za spletni katoliški dnevnik Nuova Bussola Quotidiana povedal: »Rekli so mi, da so na spletni strani ministrstva za notranje zadeve obrazci za elektronsko osebno izkaznico imeli definicijo starš 1 in starš 2. Takoj sem naročil, naj to zamenjajo in vrnejo definicijo mati in oče.«

Kot je dejal Salvini, je ta njegov ukaz majhen korak na poti nazaj v normalnost, poroča italijanska tiskovna agencija ANSA.

»Naša politična zaveza je, da bomo branili naravno družino, ki temelji na zvezi med moškim in žensko,« je zatrdil Salvini.

Sedaj pa je naredil še korak naprej in besedi »oče« in »mati« vrnil tudi na osebno izkaznico. Odločba italijanskega ministrstva je bila sicer podpisana 31. januarja, s tem pa je spremenil staro ureditev z dne 23. decembra 2015. S tem se tudi ukinja ureditev z izrazi »starš 1« in »starš 2«, kar so vsilili LGBT aktivisti.

Salvini, sicer tudi podpredsednik aktualne italijanske vlade, je že novembra lani napovedal svojo bitko »v obrambo naravne družine«, ne glede na to, da tej potezi nasprotujejo tudi nekateri člani italijanske vlade, češ da gre za korak nazaj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine