11.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 3 oktobra, 2022

Ruski tajkuni skrivajo svoje jahte pred zaplembo

Piše: Damian Ahlin

Bojijo se zahodnih sankcij proti milijarderjem. Vsaj štiri velike jahte, ki naj bi bile v lasti ruskih poslovnežev, so na poti na Maldive in v Črno goro.

Ruski milijarderji so začeli umikati svoje jahte na Maldive in v Črno goro, da bi se izognili zaplembi zaradi novih sankcij ZDA in njihovih partneric, je poročala ameriška televizija CNBC.

Po navedbah televizijskega kanala bo jahta enega od milijarderjev v naslednjih dneh iz Barcelone prispela v Črno goro. Na Maldive naj bi kmalu prispeli še trije drugi, navaja portal.

Dan prej so zahodne države, vključno z ZDA in Združenim kraljestvom, napovedale, da nameravajo uvesti nove sankcije proti ruskim oligarhom, ki se bodo nanašale na njihove domove in jahte.

Bela hiša je sporočila, da namerava ustanoviti delovno skupino za sledenje in zamrznitev premoženja ruskih podjetij in oligarhov, proti katerim veljajo sankcije.

V torek je član predstavniškega doma ameriškega kongresa Lance Gooden predlagal, da bi lahko navadni Američani zasegli jahte, letala in drugo premoženje Rusov, proti katerim so uvedene sankcije.

Več zahodnih držav je sprožilo individualne in sektorske sankcije proti Rusiji, potem ko je predsednik Vladimir Putin 21. februarja podpisal dekret in tri dni pozneje pa napovedal začetek -posebne vojaške operacije- v Ukrajini. Sektorske sankcije prvič vključujejo tudi delno izključitev Rusije iz sistema SWIFT in zamrznitev mednarodnih bančnih rezerv.

Vir: Baenegocios.com 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine