4.9 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Ruski starši zaskrbljeni zaradi vračanja pedofilov in posiljevalcev iz ukrajinskih bojišč

Piše: Sara Kovač (nova24tv.si)

Ruse opozarjajo, naj ponoči zaprejo svoje otroke na varno, medtem ko se brutalna zasebna armada morilcev, posiljevalcev in pedofilov Vladimirja Putina vrača domov iz vojne v Ukrajini.

Starši prejemajo skrivnostne telefonske klice ljudi, ki trdijo, da so policisti. Pozivajo jih k previdnosti zaradi nevarnih obsojencev, ki so bili izpuščeni, da bi se pridružili vojnim prizadevanjem kot del paravojaške organizacije skupine Wagner in se tako zopet sprehajajo po ulicah.

Lani smo poročali, da je Rusija pričela z rekrutacijo zapornikov za boj v Ukrajini. Teh zapornikov pa ni rekrutirala regularna vojska, temveč plačanci iz skupine Wagner. Voditelj ruske paravojaške skupine Wagner, ki je sodelovala v bojih po vsej Afriki in tudi v Siriji, Libiji, Mozambiku ter Srednjeafriški republiki, se je pojavil na enem izmed posnetkov, kjer v zaporu poskuša novačiti ujetnike za boj v Ukrajini. Na posnetku je bilo mogoče videti Jevgenija Prigožina, kako nagovarja veliko skupino zapornikov. Njegovo avtentičnost je potrdil britanski BBC.

Kriminalci, med katerimi so tudi nekateri, ki so bili zaprti zaradi obtožb, povezanih s pedofilijo, so bili izpuščeni iz zapora v zameno za mesto na fronti med Putinovo invazijo. Z njimi je bil pred odhodom na bojišče sklenjen dogovor, da bodo v primeru, da preživijo šest mesecev spopadov, pomiloščeni in oproščeni kazni. Vse to, čeprav je znano, da ruska zakonodaja ne dovoljuje omilitve zaporne kazni v zameno za pridružitev plačancem.

Jevgenij Prigožin (foto: epa)

“Če služiš šest mesecev (pri Wagnerju), si svoboden,” je obljubljal Prigožin. Ob tem pa je potencialne rekrute posvaril pred dezerterstvom in dejal, da bodo, če pridejo v Ukrajino in tam ugotovijo, da to ni zanje, usmrčeni. Obsojencem je povedal, da se od njih pričakuje, da se bodo ubili z ročnimi granatami, če bo obstajala nevarnost, da jih ujamejo. Prigožin je po poročanju Daily Stara že potrdil, da je bila prva skupina teh zapornikov zdaj izpuščena.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine