15.9 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Ruski parlament za novega premierja potrdil Mihaila Mišustina

Ruski parlament je danes za novega premierja potrdil Mihaila Mišustina, ki ga je v sredo na položaj predlagal ruski predsednik Vladimir Putin. V uvodnem nagovoru poslancem je Mišustin poudaril, da mora oblast ponovno zgraditi zaupanje v odnosu z gospodarstvom in napovedal spremembe na bolje.

 

Za dosedanjega direktorja davčne uprave je glasovalo 383 poslancev, nihče ni bil proti, 41 poslancev pa se je glasovanja vzdržalo, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Pred tem je 53-letnik v nagovoru ocenil, da bi morala vlada bolj trdo delati, da bi lahko Rusi občutili občutne izboljšave v svojih življenjih. “Kot je predsednik večkrat poudaril, bi ljudje že sedaj morali čutiti prave spremembe na bolje, ampak se to že zdaleč ne dogaja povsod,” je dejal Mišustin.

Priznal je, da je pred vlado še veliko dela in dodal, da je odprt za konstruktivne kritike, poroča francoska tiskovna agencija AFP. “Zelo pomembno nam je, da slišimo, kaj se dogaja,” je povedal.

Poudaril je tudi, da je treba okrepiti zaupanje med oblastmi in gospodarstvom. “Da bi še okrepili in zagotovili nadaljnjo rast BDP moramo v prvi vrsti spodbuditi rast investicij, da se okrepi zaupanje, ki se je morda izgubilo med oblastmi in gospodarstvom,” je dodal.

Ruska vlada pod vodstvom Dmitrija Medvedjeva je v sredo nepričakovano odstopila po nagovoru ruskega predsednika Vladimirja Putina v parlamentu, v katerem je predlagal ustavne spremembe, v skladu s katerimi naj bi parlament dobil večje pristojnosti pri imenovanju vlade. Putin je nato za novega premierja predlagal direktorja davčne uprave Mihaila Mišustina. Glasovanje v parlamentu je sicer veljalo le za formalnost, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine