10.9 C
Ljubljana
torek, 27 septembra, 2022

Ruski filozof Aleksander Dugin napoveduje tretjo svetovno vojno 

 

Piše: C. R.

Ruski filozof in ideolog t.i. »evrazijske« ideje Aleksander Dugin, ki je nedavno v atentatu izgubil hčerko Darjo Dugin, je svojim sorojakom preko Twitterja sporočil, da je »posebna operacija končana in da naj se pripravijo na tretjo svetovno vojno.  

V svojem prvem zapisu po atentanu na njegovo hčer v moskovskem predmestju, katerega tarča naj bi bil pravzaprav Dugin sam, je ruski ideolog zapisal, da je nedavni uspeh ukrajincev na območju Harkova potrdil, da smo priča začetku vojne med Zahodom in Rusijo, ki bi lahko prerastel v tretjo svetovno vojno.

Kot je Dugin zapisal naj bi bila situacija v ukrajinskem Harkovu in umik ruskih sil prelomna točka. Poudaril je, da gre za »točko brez povratka« oziroma za neko vrsto Putinovega Rubikona. Dugin je prav tako dodal, da je tretja svetovna vojna dejstvo in da bi se le ta znala sprevreči tudi v nuklearno vojno. Ob tem se je pozival tudi na izjave bivšega ameriškega poveljnika v Evropi Bena Hodgesa, ki naj bi izjavil, da Zahod ne bi bil zadovoljen niti s popolnim ruskim umikom in da je treba to vojno končati na ruskih tleh ter na poveljnika Nata, Jensa Stoltenberga, ki je zahteval »popolno predajo« Rusije. Dugin je obenem zapisal, da naj bi za trenutno vojno stala Nato in ZDA.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine