18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

RS Makedonija: Nezaslišano – minister Maričić z “dekretom” in prepoveduje termin Makedonija

Piše: Vane T. Costa

Izrazi “Makedonija”, “Republika Makedonija”, “Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija”, okrajšava “Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija” v prevedeni ali neprevedeni obliki nihče ne sme uporabljati v celotnem notranjem in zunanjem uradnem sporočanju.

To piše v odločbi  ki jo je  izdalo ministrstva za pravosodje, podpisal jo je podpisal minister Bojan Maričič proti  vlogo za registracijo nevladne organizacije, ki ima v imenu besedo Makedonija.

Ministrstvo »meni«, da je v skladu s spremembami ustave 33, 34, 35, 36 in ustavnim zakonom z dne 12. februarja 2019 z začetkom veljavnosti ustavno ime naše države Republika Severna Makedonija in kratko ime Severna Makedonija, zato ni združenj, ki bi v svojem imenu vsebovale ime Makedonija.

Te spremembe ustave so posledica podpisanega prespanskega sporazuma, čeprav v njem ni članka ali odstavka, ki bi prepovedoval uporabo besede Makedonija v institucijah, ki jih država ne financira, iz proračuna opozarja portal  MKD.MK.

Tako daleč gredo v servilnosti in raznarodovanju in degradiranju politične in mentalne klime v tej državi,  ki se  nikakor  ne more s svojimi politiki iz levega spektra naučiti ali nalesti osnovne državotvorne drže  s katero bi kazali in dokazali  državljanom da so vredni tega položaja in funkcije ki bi jo naj opravljali v imenu naroda ki ga predstavljajo.

Servilnost in degradacija brez primere!

Zadnje novice

Sorodne vsebine