10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Romana Tomc: Čas je za odločne ukrepe, ne za politično obračunavanje

Evropski poslanci so na aprilskem plenarnem zasedanju odločali o številnih poročilih, s katerimi Evropski parlament kot soodločevalec omogoča hitrejšo prilagoditev pravil nekaterih skladov, iz katerih bodo države črpala sredstva ukrepov za boj proti COVID-19. Z nekaterimi odločitvami pa zagotavljajo dodatna sredstva za zdravstvene sisteme. Poleg zakonodajnih poročil pa so odločali tudi o resoluciji Evropskega parlamenta o usklajenem ukrepanju EU v povezavi s pandemijo COVID-19.

 
Romana Tomc (SDS/ELS) je ob glasovanju povedala: »V tem trenutku EU skupaj in vsaka država članica posebej potrebuje hiter in učinkovit odziv, ki bo reševal življenja, varoval naše zdravje, zagotovil gospodarsko preživetje in obvaroval socialni položaj ljudi. Podprla sem vse zakonodajne ukrepe Evropske komisije in Evropskega parlamenta, ki zasledujejo ta cilj.«
 
Poslanka je opozorila, da bo tako kot doslej, tudi v nadaljevanju »glasovala za vse predloge, ki bodo krepili učinkovitost, povezanost in solidarnost. Ne morem pa podpreti predlogov, ki Unijo v teh dneh razdvajajo. Zato na današnjem glasovanju nisem podprla Resolucije, ki govori o usklajenih ukrepih v povezavi s pandemijo. Problem je seveda omenjanje Madžarke in Poljske. Čeprav že v uvodnem besedilu resolucija navaja, da so države ravnale vsaka po svoje in čeprav so v nekaterih državah ravnali enako kot na Madžarskem ali pa so sprejeli še bolj stroga pravila, jih v resoluciji ni. To je nesprejemljivo. To so dvojna merila. Takšne dvojne morale ne morem podpreti.”

Res me žalosti, da nekateri tudi tako težke čase kot je tole obdobe korona krize obdobje zlorabijo za politično obračunavanje. Ljudje od nas pričakujejo učinkovito in hitro ukrepanje in takšni poskusi vnašanja političnega nemira so res povsem nepotrebni,” zaključuje evropska poslanka Romana Tomc.

Zadnje novice

Sorodne vsebine