-1.4 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Režimski mediji zamolčali ime črnogorskega morilca, ki je ubil 11 ljudi – gre za člana črnogorskih socialnih demokratov!

Piše: Janja Strah

Kot smo poročali, je v Črni gori prišlo do velike tragedije, saj je 34-letnik streljal z lovsko puško in ubil 11 ljudi. 

Po poročanju nekaterih medijev je ta gnusni zločin zagrešil Vuk Borilović. Med žrtvami njegovega masakra sta tudi dva otroka.

Kot poročajo Slovenske novice, je bil Miloš Martinović najemnik Vuka Borilovića. Po prepiru je Borilović najprej ubil njegovo ženo Natašo in njegova sinova, stara osem in enajst let. Standard navaja, da je najprej ubil enega sina, nato naj bi se Nataša z morilcem borila, a je bila neuspešna. Ustrelil je še njo in njenega drugega sina, ki se je skril za mizo. V tem trenutku naj bi zaskrbljeni Martinović na pomoč poklical Mirta Mitrovića in ga prosil, da preveri, ali je doma vse v redu, saj se mu žena ne oglaša na telefon. Mitrović je brez pomisleka odhitel k prijateljevi ženi, medtem pa je Borilović že poklical Martinovića in mu povedal, kaj je naredi.

Mitrović, ki se je pred kratkim poročil in postal oče, je odhitel na pomoč in tudi sam postal žrtev krvoločnega zločinca. Kljub temu, da sta bila stara znanca in družinska prijatelja, Borilović ni imel milosti. Ustrelil ga je, ko ga je videl, da se približuje hiši, še poroča omenjeni časnik.

Vuk Borilović je bil sicer zaposlen v Nacionalnem parku Lovčen, po naših podatkih pa je član črnogorske socialdemokratske stranke, torej bratske stranke slovenske SD.

Morda je tudi to razlog, zakaj so nekateri režimski mediji zakrili ime in priimek morilca. Je pa STA poročala, da je sožalje svojcem preminulih in črnogorskemu premierju ob tragičnem dogodku izrekel premier Robert Golob, ki je prek vladnega profila na Twitterju ostro obsodil strelski pohod. Tudi zunanja ministrica Tanja Fajon je danes na Twitterju izrekla iskreno sožalje družinam žrtev in prebivalcem Črne gore. Če je bilo res iskreno, pa ne vemo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine