8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Resnica o junakinji in mučenici BLM gibanja Breonni Taylor

13. marca so med hišno preiskavo v zvezi z mamili policisti v Ameriški zvezni državi Kentucky na njenem domu ustrelili temnopolto 26-letno Breonno Taylor. Po poročanju osrednjih medijev naj bi policisti brez da bi opozorili nase, vdrli v njeno stanovanje. Nalog, ki so ga imeli naj bi bil za njenega bivšega partnerja s katerim se je že zdavnaj razšla in ki naj bi bil že v zaporu. Njen tedanji partner je, ker naj bi mislil da gre za vlomilce, vzel v roke pištolo, takrat pa naj bi policisti začeli streljati na njiju, pri čemer so ubili Breonno in po nesreči ranili enega od svojih. Ob vsem tem pa naj bi vdrli v napačno stanovanje, kot so zmedeno poročali mediji.

 

Po tem dogodku je Breonna Taylor postala mučenica in junakinja BLM gibanja, ena izmed mnogih temnopoltih oseb, ki naj bi jih policisti ustrelili po krivici, oziroma zaradi nekakšnega »sistemskega rasizma«.

Vendar pa po besedah konservativne avtorice Ann Coulter nič od tega ne drži, kot je argumentirano poročala za spletni medij Breitbart.

Policija ni imela napačnega naslova, niti niso policisti vdrli v napačno stanovanje. Očitno je bila Breonna globoko vpletena v mamilarske posle njenega bivšega partnerja Jamarcusa Gloverja, ki je na veliko prodajal crack, kokain in fentanil. To potrjuje tudi posnetek telefonskega pogovora v katerem je na dan incidenta Glover razlagal, da je Breonna skrbela za njegove finance in za ostale stvari povezane s prodajo mamil.

Mediji so kljub temu trdili, da je Breonna komaj poznala Jamarcusa s katerim naj bi se razšla že pred dvemi leti. Odvetnik njene družine Sam Aguiar pa je rekel, da sta vzdrževala le »pasivno prijateljstvo«. Vendar pa to še ni vse. Poleg tega, da je skrbela za njegov denar je Breonna plačala varščino za Gloverja, ko je bil v zaporu, hodila z njim v hišo kjer so se prodajala mamila in mu celo dovolila, da je uporabljal njen naslov- kjer se je zgodil incident- za svojo pošto, telefonske račune, bančni račun in druge opravke. Vse to v letu 2020.

Policijski GPS sledilniki so pokazali, da je bil samo v Januarju Jamarcus šestkrat pri Breonni in, da jo je večkrat klical iz zapora potem, ko naj bi se že razšla. V enem pogovoru, 3. januarja, sta se poslovila z »ljubim te«. Še bolj pomembno pa je bilo to, da je Jamarcus hodil v njeno stanovanje po svoje USPS pakete, ki jih je zatem nosil v hišo kjer je prodajal mamila. Policisti so zabeležili to aktivnost 16. januarja. Prav tako so se že leta 2016 policisti prikazali na njenem domu zaradi trupla, ki so ga našli v prtljažniku avtomobila, ki ga je Breonna najela za Gloverja. »Nedolžna« mučenica in nova ikona BLM gibanja je dobro vedela s kom ima opravka.

To je le nekaj razlogov, zaradi katerih so se policisti odločili, da 13. marca opravijo hišno preiskavo na njenem naslovu, ki je bila načrtovana v sklopu istočasnih preiskav na štirih naslovih, povezanih z mamilarskimi posli Gloverja. Kljub  temu, da nalogi niso zahtevali trkanja zaradi katerega bi osumljenci lahko na svojih domovih ob prihodu policije uničili dokaze ali napadli policiste, so nasprotno od trditev medijev policisti potrkali in se najavili. To potrjuje tudi priča, ki živi v sosednjem stanovanju. Celo njen partner je priznal, da so potrkali. Glede na njeno vpletenost v mamilarske posle pa je naivno verjeti, da se ob glasnem trkanju ponoči Breonna ni zavedala, da gre verjetno za policijo.

Odvetniška ekipa njene družine in tisti, ki trdijo da gre za nov primer policijskega rasizma in zanemarjanja poudarjajo predvsem to, da policisti niso našli nobenih mamil ali denarja v njenem stanovanju. Vendar pa je to zato, ker niso niti iskali. Prvega policista, ki je vstopil, je ustrelil njen partner, zatem so ostali policisti začeli streljati pri čemer so ubili Breonno. V nastalem kaosu pa sploh niso opravili hišne preiskave. To je pred sodiščem potrdil policijski preiskovalec, pa tudi Jamarcus Glover, ki je rekel, da je bil denar pri njej. Najbolj čudna pa je trditev, da naj bi policisti ubili Breonno medtem, ko je spala v sosednji sobi. To pa zato, ker je tudi to le laž; Breonna ni spala, temveč je stala poleg svojega fanta, ki je streljal v policijo in se ni v pravem trenutku sklonila.

Preprodajalec drog Jamarcus Glover je to komentiral tudi v enem izmed svojih telefonskih pogovorov iz zapora: » Če bi bil jaz tam Breonna ne bi bila mrtva, saj jaz ne streljam na policiste«.

Kljub vsemu temu je njena družina dobila 12 milijonov davkoplačevalskega denarja, vsi ostali pa so bili priča novim neredom in razgrajanju podivjanih BLM protestnikov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine