22.3 C
Ljubljana
četrtek, 11 avgusta, 2022

Razvpitega milijarderja Georgea Sorosa nogirali tudi na Poljskem!

Poljska se je, podobno kot Madžarska, uprla razvpitemu milijarderju Georgeu Sorosu, velikemu ljubitelju nezakonitih migracij, in brez pojasnil deportirala glavno Sorosovo organizatorko Lyudmylo Kozlovsko s schengenskega območja (EU). 

Sorosova fundacija Open Dialog je ukrep Poljske označila kot dejanje politične narave z namenom ustavitve izvajanja aktivnosti organizacije doma in v tujini.

Ukrajinka Kozlovska, predsednica fundacije Open Dialog, je bila zaradi zlorabe schengenskega informacijskega sistema deportirana s teritorija EU v prestolnico domače Ukrajine. Po besedah obmejne policije so jo deportirali po tem, ko je prišlo do potrditve s strani poljskega ministrstva za notranje zadeve. Tovrsten ukrep Kozlovski preprečuje vstop na schengensko območje.

Fundacija navaja, da gre za politično montirano dejanje
Kozlovska je povedala, da so ji vstop na schengensko območje preprečili brez kakršne koli razlage, zato je fundacija prepričana, da gre za politično montirano dejanje. Pod drobnogledom pa se je znašla tudi zaradi dejavnosti svojega moža Bartosza Krameka, ki je v preteklosti že večkrat spodbujal k civilni nepokorščini na Poljskem. Sicer pa je fundacija tovrsten ukrep potihoma pričakovala, saj so se že večkrat v javnosti pojavile polemike okrog Kozlovske in njene pravice, da ostane v državi, pri čemer so poudarjali, da ta predstavlja nevarnost za nacionalno varnost in javni red, na podlagi tega razloga pa je deportacija iz Poljske mogoča na podlagi zakona za tujce.

H. M./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine