14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Prva žrtev migrantske zveri je bil Vincent Loques, predan katoličan in oče dveh otrok, zadnje besede smrtno ranjene 40-letne ženske: »Povejte mojim otrokom, da jih imam rada.«

Vincent Loques, oče dveh otrok, je bil “predan uslužbenec” cerkve Notre Dame, kjer se je napad zgodil.

Ena od žrtev ilegalnega migranta, Tunizijec Aouissaoui Bahrain (21), ki je v Evropo prišel s pomočjo nevladnih organizacij (v žepu je imel potrdilo Rdečega križa), je Vincent Loques (55)., oče dveh otrok.

V Nici je danes prišlo do grozljivega zločina. Musliman, ilegalni migrant Aouissaoui Bahrain je v cerkvi Notre Dame v Nici na Azurni obali zverinsko umoril tri ljudi: moški in ženska sta obglavljena umrla v cerkvi, druga ženska, ki je pobegnila iz cerkve, je preminula v lokalni kavarni.

Moško žrtev so francoski mediji prepoznali kot Vincenta Loquesa. Lokalni politik Eric Ciotti je na Twitterju objavil njegovo sliko, na kateri jue oblečen v majico, videti je sproščen in vesel. Ciotti je napisal, da je bil Loques »predan uslužbenec« cerkve Notre Dame, kjer se je napad zgodil.

Loques je bil star 55 let in oče dveh otrok, poroča časnik La Parisien. Člani župnije so povedali, da je bil deset let cerkovni nadzornik in zelo prijazen človek. Danes je v cerkvi pripravljal potrebno za prihajajoči nedeljski praznih Vseh svetih.

»Bil je izredno predan svoji cerkvi, vedno je mislil na svojo družino, svoje ljubljene in na celotno katoliško skupnost,« poročajo lokalni mediji.

Identiteta drugih dveh žrtev še ni razkrita. Ve se, da je bila ženska, ki je z odsekano glavo umrla v cerkvi, stara 70 let in je pomagala Loquesu. Druga ženska, ki se je zatekla v kavarno, je bila stara 40 let. Po pripovedovanju gostov so bile njene zadnje besede: »Povejte mojim otrokom, da jih imam rada.« Potem je odšla po nebeških stopnicah v božje naročje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine