7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Prva dama ZDA Melania Trump: “Pamela Karlan, sram vas je lahko!”

“Mladoletni otrok si zasluži zasebnost in ga je treba držati proč od politike. Pamela Karlan, sram vas je lahko, ker ste zelo jezni in očitno pristranski v javnosti in pri tem uporabljate otroka,” je tvitnila prva dama ZDA Melania Trump, potem ko je profesorica prava z univerze Sanford Pamela Karlan med sredinim zaslišanjem v ameriškem kongresu zvezi z ustavno obtožbo predsednika Donalda Trumpa omenila tudi predsednikovega sina Barrona.

V pravosodnem odboru ameriškega kongresa so v sredo zasliševali štiri strokovnjake za ustavno pravo, od katerih so trije podprli ustavno obtožbo in odstavitev predsednika. Karlanova je skupaj z dvema kolegoma pojasnjevala javnosti, da ZDA niso monarhija, ampak republika, v kateri ni nihče nad zakonom. To je ponazorila z izjavo, da lahko Trump svojega sina krsti za Barrona, kar pa še ne pomeni, da bo baron.

Njeno nehigienično izjavo so najprej obsodili republikanski člani odbora za pravosodje, oglasila pa se je tudi Melania Trump, ki je menila, da mora biti profesorico sram, ker izkorišča otroka: “Mladoletni otrok si zasluži zasebnost in ga je treba držati proč od politike. Pamela Karlan, sram vas je lahko, ker ste zelo jezni in očitno pristranski v javnosti in pri tem uporabljate otroka.”

Karlanova se je kasneje opravičila in priznala, da Barrona ne bi smela vpletati.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine