10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

(VIDEO) Protest »babic in dedkov« pred televizijo WDR, kjer so otroci prepevali o ´babici kot okoljski svinji´: »Prestopili so mejo, s to pesmijo smo stopili v vojno!«

Pred sedežem nemške televizije WDR v Kölnu so se danes zbrali protestniki in izrazili ogorčenje, ker je v okviru svojega drugega programa otroke z namenom njihove indoktrinacije, s čimer so tokrat presegli vse meje dobrega okusa. Prepevali so namreč »Moja babica je stara okoljska svinja«.

Klasično otroško pesem z naslovom Meine Oma fährt im Hühnerstall Motorrad (Moja babica se z motorjem vozi po kokošjem hlevu) so priredili tako, da vsebina ustreza naslovu Meine Oma ist ‘ne alte Umweltsau (Moja babica je stara okoljska svinja), besedilo pa se glasi sledeče: “Moja babica vozi motor, motor, motor po kokošjem hlevu. To je tisoč litrov bencina vsak mesec. Moja babica je stara okoljska svinja!” Kako je videti, ko prilagojeno pesmico zapojejo otroci, si lahko ogledate v nadaljevanju, na priloženem videoposnetku TUKAJ.

Čeprav se je direktor WDR Tom Buhrow že opravičil in se javno distanciral od sporne oddaje, se je na Appelhofplatzu v Kölnu na protestu »babic in dedkov« zbralo nekaj sto ljudi. Izrazili so ogorčenje zaradi nespoštljivosti televizije do starejših ljudi. Eden od uslužbencev WDR, poroča PI News, je hotel biti »duhovit« in je zapisal, da »babica ni okoljska svinja«, ampak »nacistična svinja«. Kar je protestnike samo še podžgalo. Eden od protestnikov je dejal: »Prestopili so mejo, s to pesmijo smo stopili v vojno!«

Ekipa WDR, ki je odgovorna za škandal. (Slika: PI News)

 

Spopad med člani teroristične organizacije Antifa, ki je prišla izzivati, in protestniki je preprečila policija.

Levičarji so protest označili za shod »nacistične mafije«. Podobno kot v primeru državnega sekretarja Jerneja Štromajerja trdijo, da desničarji pesmi niso prav razumeli, saj gre za staro pesem z nekoliko šaljivo spremenjenim besedilom.

Köln je sicer mesto, kjer so na Silvestrovo leta 2016 črnci in Arabci, večinoma ilegalni migranti, množično spolno nadlegovali ženske na trgu ob kölnski železniški postaji.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine