1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Princa William in Harry sta se poklonila preminulemu dedku

Piše: C. R.

Britanska princa William in Harry sta se danes v ločenih izjavah poklonila svojemu preminulemu dedku, princu Philipu. William ga je opisal kot izjemnega moža, Harry pa, da je bil zanj dedek, ki je bil mojster žara. Oba sta zapisala, da bi si vojvoda edinburški zagotovo želel, da gredo naprej.

“Srečen sem, da ni bil samo zgled, ki bi me vodil, ampak je bil prisoten dolgo v moje odraslo življenje,” je William zapisal v izjavi, ki jo je kensingtonska palača objavila na Twitterju. Dodal je, da bo vedno hvaležen za prijaznost, ki jo je izkazal njegovi soprogi Kate.

Dodal je, da bodo njegovi otroci za vedno v spominu ohranili, kako jih je pradedek vozil v svoji kočiji, pri čemer so spoznali njegov čut za avanturizem in smisel za humor. Na Twitterju je kensingtonska palača tudi objavila fotografijo Williamovega sina Georgea in vojvode edinburškega na kočiji.

“S Catherine bova še naprej počela to, kar bi si želel, in podpirala kraljico v prihodnjih letih. Pogrešal bom dedka, a vem, da bi si želel, da nadaljujemo delo,” je še zapisal.

Dedku se je poklonil tudi Williamov brat Harry, ki je v nedeljo iz ZDA, kjer živi z družino, prišel v Veliko Britanijo, da bi se lahko udeležil pogreba, ki bo v soboto.

Zapisal je, da je bil vojvoda edinburški zanj dedek, bil “je mojster žara in šaljivec”. “Bil je skala njenemu veličanstvu kraljici z neprimerljivo vdanostjo, ob strani ji je stal 73 let zakona. Čeprav bi lahko nadaljeval, vem, da bi zdajle s pivom v roki rekel: ‘Sprijaznite se že’,” je dodal Harry, ki je lani opustil kraljeve dolžnosti.

Zahvalil se mu je za služenje babici in da je bil vedno takšen, kot je. “Meghan, Archie in jaz (pa tudi tvoja bodoča pravnukinja) bomo imeli zate vedno posebno mesto v naših srcih,” je še zapisal v izjavi, ki jo je objavil na Twitterju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine