-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Predstavnica Bele hiše za stike z javnostjo Psaki v zadregi zaradi vojakov, ki so morali spati na tleh, migrante pa bodo nameščali v hotelske sobe

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

Tiskovna sekretarka Bele hiše Jen Psaki se je trudila razložiti, zakaj uprava predsednika Joeja Bidena razmišlja o namestitvi migrantov v hotelske sobe, a ji to ni najbolje uspevalo. Novinarju so predsedniku Joeju Bidnu očitali, da z migranti ravna bolje kot z lastnimi vojaki, saj so slednji morali še nekaj tednov po Bidnovi inavguraciji spati kar na tleh Kapitola. “Vem, da je bilo to že pred časom, toda za takšen odziv si je vzel čas,” se je opravičila za pozen odziv predsednika na novico o tem, da so morali vojaki spati na tleh.

Na dan so prišla poročila, da je neprofitna organizacija s sedežem v Teksasu podelila 86 milijonov dolarjev za šestmesečno zagotavljanje hotelskih sob za približno 1200 družin, ki prečkajo južno mejo, pri čemer tiskovna sekretarka v Beli hiši Jen Psaki omenjenega poročila ni izpodbijala.

Poročevalec Newsmaxa Emerald Robinson je bil ob zaslišanju Psakijeve kritičen, zakaj bi Bidnova uprava priskrbela hotelske sobe, hrano in zavetje migrantom, medtem ko so bile vojaške enote nacionalne garde ob varovanju Kapitola prisiljene spati na tleh, je poročal Breitbart.

“To je neskladje, na katerega opozarja veliko ljudi, da je bila naša nacionalna garda obravnavana na tak način, medtem pa bodo ilegalne priseljence nastanili v hotelske sobe,” je dejal Robinson in se skliceval na primerjave, ki so se širile po družbenih omrežjih.

Biden si je za odziv na novico o spečih vojakih na tleh Kapitola vzel čas
Pripadniki nacionalne garde so nekaj tednov po Bidnovi inavguraciji spali na tleh stavbe Kapitola, čeprav so nekateri imeli hotelske sobe. Psakijeva je branila Bidnova dejanja in opozorila, da je predsednik osebno poklical vodjo nacionalne garde kot odgovor na novico, da so januarja vojaki spali na tleh parkirnih garaž. “Vem, da je bilo to že pred časom, toda za takšen odziv si je vzel čas,” je še dejala, preden je prešla na druga vprašanja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine