14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Predsednik Evropske ljudske stranke pred nedeljskimi volitvami podprl SDS, NSi in SLS

Pred nedeljskimi volitvami v državni zbor je predsednik Evropske ljudske stranke (EPP) Joseph Daul danes podprl SDS, NSi in SLS. Kot je zapisal v sporočilu za javnost, “Slovenija potrebuje vizijo in izkušnje, ki jo lahko imajo samo stranke, ki so članice EPP”.

Kot je zapisal, bodo Slovenci v nedeljo odločali o svoji prihodnosti in veri v državo. Te volitve so po njegovih besedah najverjetneje najpomembnejša odločitev po slovenski samostojnosti. Dodal je še, da so minule vlade ogrozile prihodnost slovenskih državljanov.

“Slovenske desnosredinske sile ponujajo stabilnost in imajo pogum za izvedbo potrebnih reform. Neodvisnost pravosodnega sistema, boj proti korupciji in zdravo gospodarstvo so prioritete za varno prihodnost slovenskih ljudi in uspešno Slovenijo,” je še zapisal Daul.

Poudaril je, da “potrebujemo močno Slovenijo v močni Evropi”. “Izzivi, kot so varnost, zaščita naših meja, migracije in stabilnost v naši soseščini potrebujejo evropski odgovor. Te odločitve bodo oblikovale prihodnost naše celine in zahtevajo vlado v Sloveniji, ki bo del EPP, ter del teh odločitev in bo branila naše skupne krščansko demokratske vrednote.”

EPP je največja in najvplivnejša desnosredinska politična stranka na evropski ravni. V njo je vključenih 77 strank in partnerjev iz 41 držav in je največja politična skupina v Evropskem parlamentu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine