13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Pred Buckinghamsko palačo pridržali moškega – pri sebi je imel tudi nož

Piše: C. R., STA

Policija je v torek zvečer pred Buckinghamsko palačo pridržala moškega, ki naj bi pred tem na območje palače odvrgel naboje za puško. Pri sebi je imel tudi nož. Incident, ki naj ne bi bil povezan s terorizmom, se je zgodil le nekaj dni pred kronanjem kralja Karla III., ki ga spremljajo obsežni varnostni ukrepi.

Kot je sporočila policija, so moškega preiskali in pri njem našli nož, ni pa nosil strelnega orožja. Pri sebi je imel tudi sumljivo torbo, ki so jo iz previdnosti nadzorovano razstrelili.

Incidenta, ki se je zgodil okoli 19. ure po lokalnem času, policija trenutno ne povezuje s terorizmom. Prav tako v dogajanju ni bilo poškodovanih, poroča britanski BBC.

Kralja Karla III. in kraljice soproge Camille v času aretacije ni bilo v Buckinghamski palači, je pa kralj pred tem tam v torek gostil avstralskega premierja Anthonyja Albaneseja.

Moškega so pridržali le nekaj dni pred sobotnim kronanjem, ki se ga bodo udeležili državni voditelji in člani kraljevih družin z vsega sveta. Kljub incidentu so se nočne vaje za sprevod ob kronanju na bližnjih ulicah odvile v skladu z načrti.

V sprevodu od Buckinghamske palače do Westminstrske opatije bo sodelovalo več tisoč vojakov, na poti pa pričakujejo ogromne množice ljudi.

Varnostna operacija, namenjena zaščiti poti med palačo in opatijo, je ena največjih v zadnjih letih. Vključevala bo ostrostrelce na strehah, pa tudi rentgene, kakršne uporabljajo na letališčih, in območje prepovedi poletov nad osrednjim Londonom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine