22.3 C
Ljubljana
četrtek, 11 avgusta, 2022

»Prebujenska« EU je preveč dekadentna, da bi se lahko borila za evropsko civilizacijo

Piše: KulturniMarksizem.si

Poljska je v nekaj tednih sprejela dva milijona beguncev in mnogi Poljaki so zaskrbljeni, da bi lahko bila Poljska naslednja Putinova tarča. Vendar podpredsednik poljske vlade Piotr Gliński ne vidi razloga, zakaj bi to moralo pomeniti večje vključevanje v EU.  V obsežnem intervjuju za Telegraph  je Gliński zavrnil predlog o evropski vojski in opozoril, da bi lahko poskusi nadaljnje centralizacije oblasti v Bruslju privedli do množične represije v Evropi, podobne tisti v Sovjetski zvezi.

” Ne verjamem v evropsko vojsko. To ni dobra zamisel,” je dejal podpredsednik v intervjuju. “Raje imam Nato. Vloga ZDA in Velike Britanije je zame pomembnejša, zato [pogovori o evropski vojski] ne stabilizirajo razmer.”

Gliński ni zaskrbljen le za prihodnost svoje države, ampak tudi celotne Evrope. “Kot lahko vidimo v Ukrajini, je [volja do boja] nekaj, kar je absolutno najpomembnejši dejavnik,” pravi. “Kajti tudi če imate orožje, če imate tehnologijo, ste lahko zelo šibki, če nimate te sposobnosti, da žrtvujete svoje življenje, da branite svoje vrednote, svojo družino, svoj narod. In nisem prepričan, da je sodobna Evropa pripravljena na takšno soočenje.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine