8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Pozor, pomembno opozorilo! Zelo tvegana so potovanja v Španijo, Francijo in Nemčijo – napadi džihadistov so zelo verjetni!

Božično-novoletni čas je idealen za izlet ali počitnice v tuji državi, a kaj, ko teroristi že tako rekoč po večjem delu Evrope sejejo strah in trepet. Velika Britanija je izdala opozorilo, kam naj njeni državljani ne odhajajo na dopust, saj je možnost terorističnega napada zelo velika!

 

Urad Velike Britanije za zunanje zadeve svojim državljanom priporoča izjemno previdnost, če se bodo med božično-novoletnimi prazniki podali v tujino, nasveti pa po pisanju Jihad Watcha veljajo tudi za vse druge Evropejce. Ob tem so izdali opozorilo, da je zelo verjetno, da bodo teroristi v tem času poskušali izvesti napade v Franciji, napadi pa so lahko “neselektivni”. “Zaradi trenutnih groženj, ki jih v Franciji izvajajo teroristične skupine, in nedavnega vojaškega posredovanja proti Islamski državi, je francoska vlada opozorila javnost, da je zelo previdna in da je okrepila varnostne ukrepe,” je sporočil britanski urad.

Napadi terorizma so zelo verjetni tudi v Nemčiji. Opozorilo je seveda popolnoma na mestu – samo spomnimo se 19. decembra 2016, ko je na Božični trg v osrednjem Berlinu migrant s tovornjakom zapeljal v množico in tako ubil 12 ljudi, številne pa hudo ranil. Tudi nemška vlada je napovedala poostren nadzor predvsem ob državnih objektih, večjih dogodkih, prometnih središčih in večjih javnih zborovanjih.

Izjemno velika verjetnost, da bo prišlo do terorističnega napada, Velika Britanija napoveduje tudi za Egipt. “Med verskimi prazniki se izogibajte gneči in zborovanjem, tudi okrog verskih stavb.” Še posebej previdni naj bodo turisti ob koncu tedna, torej za vikend, saj se takrat v Egiptu zgodi največ napadov. Prav tako omenjeni urad še svari pred veliko verjetnostjo terorističnega napada v Španiji in v Maroku. Še posebej slednji velja za državo, kjer je velika možnost terorističnega napada, zato naj bodo turisti nadvse previdni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine