5.6 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Požara na območju Černobila še niso uspeli pogasiti

Na zaprtem območju okoli jedrske elektrarne v Černobilu še vedno gori. S požari, ki gorijo že od začetka meseca, se tam bori več kot 1300 gasilcev. Okoli 1000 se jih neuspešno spopada z ognjenimi zublji v bližnji regiji Žitomir, kjer gori že dva tedna, so sporočile pristojne oblasti.

Požar pri Černobilu, kjer se je pred skoraj 34 leti zgodila najhujša jedrska nesreča doslej, je izbruhnil v začetku meseca. Gasilci so pred tednom dni sporočili, da je požar na območju, ki je od prestolnice oddaljeno približno 80 kilometrov, pod nadzorom.

Vendar je na območju še več kot 1300 gasilcev, ki skušajo dokončno pogasiti ogenj. Gori še najmanj pet požarov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Okoli 1000 pa se jih neuspešno spopada z ognjenimi zublji v bližnji regiji Žitomir, kjer gori že dva tedna. Delo jim otežuje nenavadno suho in vetrovno vreme.

Iz Kijeva v zadnjih dneh poročajo o gostem dimu nad mestom. Oblasti navajajo, da gre za dim, ki nad mesto prihaja iznad požara v Žitomirju. Zagotavljajo, da raven sevanja nad prestolnico in širšim območjem ne presega dovoljenih mejnih vrednosti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine