24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Požar na trajektu: Iskanje 12 pogrešanih pri Krfu se nadaljuje

Piše: C. R.

V bližini grškega otoka Krf se nadaljuje iskanje 12 pogrešanih oseb, ki so bile na trajektu, ki je začel goreti.

Vsi naj bi bili vozniki tovornjakov iz Bolgarije, Grčije, Turčije in Litve, so sporočile grške oblasti. Požar, ki je izbruhnil v petek je po 24 urah še vedno gorel, kar je oviralo reševalce so povedali. Vzrok ostaja neznan. Z ladje so evakuirali 280 ljudi, dva pa so prepeljali z letalom saj sta bila ujeta v podpalubju.

Ladja Euroferry Olympia, ki je v lasti italijanskega podjetja Grimaldi Lines je zapustila grško pristanišče Igoumenitsa v italijansko pristanišče Brindisi, ko je na avtomobilski palubi izbruhnil požar. Po podatkih podjetja je bilo na trajektu uradno 239 potnikov in 51 članov posadke. V petek pa so rešili tudi dva afganistanska državljana, ki nista bila registrirana kot potnika na ladji, je za tiskovno agencijo AFP povedala grška obalna straža.

Oblasti so podale podrobnosti o 12 pogrešanih osebah in povedale, da gre verjetno za voznike tovornjakov. Sedem jih je iz Bolgarije, trije iz Grčije, eden iz Turčije in eden iz Litve. Po mnenju voznikov tovornjakov, ki jih je v soboto intervjuvala grška državna televizija naj bi vozniki raje spali v svojih vozilih kot v prenatrpanih kabinah ladje.

Specializirana grška reševalna ekipa se je na ladjo lahko vkrcala več kot 12 ur po izbruhu požara, vendar je požar v soboto zjutraj še vedno gorel, kar je oviralo prizadevanja reševalcev, da bi se vkrcali na ladjo. Na območje so poslali helikopter in ladje, da bi pomagali pri iskanju, pogasili požar in raziskali njegov vzrok je povedal grški minister za pomorstvo Giannis Plakiotakis.

Vir: bbc.com

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine