10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Povsem brezbrižni beloruski diktator: evropske ukrepe proti COVID19 je označil za nepotrebno paniko, belorusko državno nogometno prvenstvo bodo spremljale množice

Nogometno državno prvenstvo v Belorusiji se je kljub novemu koronavirusu začelo brez omejitev, ki so povsem ohromile nogomet v preostanku Evrope. Predsednik Belorusije Aleksander Lukašenko pa je stroge evropske ukrepe v boju proti covidu-19 označil kot “nepotrebno ustvarjanje panike”, poroča nemška tiskovna agencija (dpa).

 

Belorusko nogometno prvenstvo se je torej začelo kljub trendu prekinitev državnih prvenstev v preostalem delu stare celine, ki je brez nogometa ponekod že nekaj tednov. Tako se je na tekmi državnega podprvaka Bateja iz Borisova zbralo 730 gledalcev. Več kot 1400 pa jih je bilo na tekmi med Šahtarjem in Torpedom.

Z Beloruske nogometne zveze (ABFF) so sicer zatrdili, da so se držali priporočil pristojnih organov v državi glede novega koronavirusa. V primeru, da se bodo razmere v Belorusiji poslabšale, imajo pripravljene strožje ukrepe.

“Ta koronavirus ni nič drugega kot psihoza za ljudstvo, zato se mu ne smemo ukloniti,” je ta teden dejal Lukašenko. “Civiliziran svet je povsem ponorel, politiki pa so že začeli te razmere obračati v svojo korist,” je še dodal v prispevku dpa.

Belorusija za zdaj ni zaprla mej, v državi pa je doslej potrjenih 70 primerov covida-19.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine