2.5 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Pomoč Slovencev cenijo tudi v Severni Makedoniji; poimenovali ulico po mladem slovenskem gasilcu

Piše: L. B.

V Severni Makedoniji so ulico v Berovem poimenovali po slovenskem gasilcu Žanu Kofolu kot posmrtno odlikovanje za podporo, ker se je avgusta s tujimi in domačimi gasilskim ekipam boril pri gašenju gozdnih požarov v regiji.

Letošnjega avgusta so naši slovenski gasilci pomagali gasiti požare v vzhodnem delu Severne Makedonije. Šest dni je skupina slovenskih gasilcev gasila gozdne požare v Berovu in Pehčevu, med njimi pa je bil tudi mlad gasilec Žan Kofol.

Žan Kofol je bil dejaven član PGD-ja Nova Gorica in tudi društva za podvodne dejavnosti Soča. Žal, pa ga je ravno en dan pred njegovim 20. rojstnim dnem, doletela huda prometna nesreča pri Novi Gorici, kjer je tudi umrl.

V Severni Makedoniji se je Svet občine Berovo soglasno strinjal, da ulico v Berovem poimenujejo po Žanu Kofolu kot posmrtno odlikovanje za njegovo podporo. »Mislim, da bo poimenovanje ulice veliko pomenilo za družino prezgodaj umrlega gasilca, po drugi strani pa bomo kot občina posmrtno izrekli priznanje in hvaležnost za podporo, ki jo je Kofol dal Berovemu. Spoštovati je treba tiste, ki si to zaslužijo,« je pred zasedanjem občinskega sveta dejal župan Berova Zvonko Pekevski.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine