5.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Poljski minister brez dlake na jeziku: parado ponosa je označil za “parado sodomitov”

Poljski minister za obrambo Mariusz Blaszczak je udeležence parade ponosa konec tedna v poljskem Poznanju označil za sodomite. Za katoliško televizijo Trwam je kritiziral oblasti v mestu Poznanj, češ da se raje osredotočajo na ideologijo, kot da bi se zanimale za vsakodnevne probleme občine, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug.

 

Po ministrovih besedah je bila to “še ena parada sodomitov”, ki poskušajo svojo različico interpretacije človekovih pravic vsiliti drugim ljudem.

Blaszczak, ki je znan po svojih konservativnih stališčih, je s svojimi izjavami želel očrniti mestne oblasti v Poznanju, kjer vladajo opozicijske stranke. Jeseni se bodo namreč na Poljskem odvile lokalne volitve.

V Poznanju so v petek organizirali parado ponosa, v soboto pa so kljub protestom nasprotnikov izbrali najlepšega geja v Evropi. V letošnjem finalu tega svojevrstnega lepotnega tekmovanja je zmagal 30-letni Enrique Doleschy iz Nemčije. Oba dogodka sta pritegnila tudi nekaj sto protestnikov.

Poljska sicer velja za konservativno in krščansko državo, kjer številni homoseksualnosti ne sprejemajo. Glede na javnomnenjsko raziskavo instituta CBOS iz leta 2014 kar 70 odstotkov Poljakov meni, da so homoseksualni odnosi nesprejemljivi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine