9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Politična korektnost ne pozna meja: Po novem naj bi bila matematika rasistična!

Piše: A.S.

V zadnjih letih smo priča vse bolj agresivnemu vsiljevanju politično korektnega enoumja v izobraževalnih ustanovah. Tako velja ponekod v ZDA klasičen način učenja matematike, pri katerem morajo učenci priti po korakih do pravilne vsote, za del »belega supremacizma«. Vljudno obnašanje v učilnici in dvigovanje rok, ko hoče učenec kaj povedati, pa naj bi bilo preveč pokroviteljsko. Učitelje naj bi se spodbujalo, da pri učencih upoštevajo več odgovorov.

Fundacija Billa in Melinde Gates, preko katere omenjena milijarderja promovirata razne levo-liberalne projekte, naj bi 140 milijonov dolarjev donirala organizaciji »Pot do nepristranskega učenja matematike«, ki združuje 25 izobraževalnih ustanov, katere trdijo, da je matematika sinonimna z »belo prevlado«, ter da odraža pristranska »rasistična« stališča. Organizacija ponuja učiteljem in tistim znotraj izobraževalnega sistema različne video vsebine in navodila preko katerih naj bi se učitelji začeli zavedati »lastne pristranskosti«. Video konference in druga vsebina, ki jo ponuja ta organizacija pa naj bi jim pokazala kako naj bodo bolj nepristranski in razumevajoči do učencev drugih ras, ki naj bi »matematiko razumeli in uporabljali drugače kot beli učenci«.

Tako v zvezni državi Oregon oddelek za izobraževanje spodbuja učitelje naj se udeležijo tečajev omenjene organizacije, ki pa se bolj kot s tem kako učiti matematiko, ukvarjajo z tem kako se obnašati do pripadnikov »manjšin«. Matematika naj nebi bila več objektivna, učitelje pa se spodbuja da opustijo načelo pravilnega in napačnega odgovora. Takšno stališče naj bi bilo škodljivo, saj naj bi bilo »avtoritarno« od učencev pričakovati pravilen ali napačen odgovor. Po novem naj bi učenci podali vsaj dva, ali več različnih odgovorov, ne glede na to, če so napačni ali pravilni. Vse to pa se dogaja v imenu »demontiranje belega supremacizma ali nadvlade«.

Zadnje novice

Sorodne vsebine