-1 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Politična korektnost ne pozna meja: ker skupina belih moških igra reggae, nosi pisana oblačila in ima pričeske dreadlocks, je organizaror zaradi pritožb o »prisvajanju kulture« odpovedal koncert

Piše: Kavarna Hayek

V švicarski prestolnici Bern je organizator odpovedal koncert skupine Lauwarm. Razlog je bil povsem v skladu z današnjo norijo politične korektnosti, da ne bi Evropejci užalili koga iz tretjega sveta.

In ne, pet glasbenikov, ki sestavljajo razmeroma neznano skupino, za katero so slišali največ v bernskem kantonu (mogoče še v sosednjih), ne igra glasbe z rasističnimi, nacističnimi, homofobnimi, seksističnimi ali transfobnimi besedili, temveč igra jamajško reggae glasbo in na koncertih nosi barvna oblačila in Senegala in Gambije. Še huje. Dva člana skupine imata pričeski dreadloks.

Ker se je več obiskovalcev pritožilo, da si »bela reaggae skupina z dreadloksi« prilašča jamajško (črnsko) glasbo, kar je bilo označeno za »prisvajanje kulture«, je organizator (lastniki restavracije Brasserie Lorraine v Bernu) koncert odpovedal in se celo opravičil prizadetim zaradi »neprijetne situacije«. »Opravičujem se zaradi vrzeli v ozaveščenosti,« je dejal.

Pevec skupine Lauwarm Dominik Plumettaz je za Blick pojasnil, da je zadeva skupino zelo prizadela. Prvo polovico koncerta je bilo dobro vzdušje. »Ljudje so bili veseli, ni bilo občutka nelagodja,« je povedal in dodal, ….

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine