14.3 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Policija v Londonu ubila moškega, ki je v napadu “s terorističnim ozadjem” zabodel dva človeka

V južnem predmestju Londona je danes popoldne moški v napadu z nožem ranil dva človeka. Po incidentu s terorističnim ozadjem je napadalec umrl pod streli policistov, poročata nemška tiskovna agencija dpa in francoska tiskovna agencija AFP. Napadalec je na zgornjem delu telesa nosil lažno eksplozivno napravo, je potrdila policija.

 

V incidentu, ki se je zgodil v prometni trgovski ulici na jugu britanske prestolnice, je moški zabodel dve osebi. Življenje enega od poškodovanih v napadu je ogroženo, poroča AFP. Lažje je bila poškodovana še ena oseba. Poškodovalo jo je steklo, ki se je zlomilo zaradi policijskih strelov na napadalca.

Policisti okoliščine dejanja še preiskujejo, menijo pa, da ima teroristično ozadje. “Razmere obvladujemo. Preiskavo nadaljujejo policisti oddelka za terorizem metropolitanske policije,” je pojasnila Lucy D’Orsi iz metropolitanske policije, poroča dpa.

Danes popoldne je moški v predmestju Londona z nožem napadel ljudi. Očividci so na družbenih omrežjih poročali, da so slišali tri strele. Na kraj dogodka je londonska reševalna služba poslala več svojih enot.

Incident je bil hitro opredeljen za terorističen napad. Policija je reagirala nemudoma kot del aktivne protiteroristične operacije.

Premier Boris Johnson se je prek Twitterja zahvalil policiji in reševalnim službam. “Moje misli so s poškodovanimi in vsemi, ki jih to zadeva,” je dejal.

Londonski župan Sadiq Khan pa je tvitnil: “Teroristi nas poskušajo razdeliti in uničiti naš življenjski slog – tukaj v Londonu vam nikoli ne bo uspelo.”

London je bil v zadnjih letih prizorišče več terorističnih napadov. Konec novembra je britansko prestolnico pretresel podoben napad, v katerem je moški z nožem zabodel več ljudi. Policija je osumljenca, ki je imel na sebi lažno eksplozivno napravo, ustrelila, ta pa je podlegel poškodbam na kraju dogodka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine