4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Policija je obtožila žrtev pedofilskega napada, da se »prostituira«

Piše: B. S.

Žrtev, ki je v medijih nastopila pod psevdonimom »Karen«, je obtožila policiste iz mesta Walsall v srednji Angliji, da so jo obtožili prostituiranja, ko je prijavila posilstvo.

»Bila sem stara 12 let, ko sem šla z mamo na policijo in prijavila posilstvo«, je dejala »Karen«, ki je zdaj odrasla ženska. »Policistka me je obtožila, da lažem«. Njeni materi so policisti dejali, da se njena hčerka prostituira.

Gre za nov primer sramotnega odziva policije, pa tudi šol, socialnih služb, sodišč in ostali institucij glede dolgoletnih zlorab mladoletnih deklet, v mnogih primerih celo otrok.

Primer »Karen« je eden izmed več tisoč primerov zlorab, ki so se dogajale predvsem v industrijskih mestih srednje Anglije, kjer obstajajo velike muslimanske skupnosti.

Storilci teh zlorab so bili izključno moški muslimanskega porekla, , večinoma iz Bližnjega vzhoda, Pakistana in Bangladeša, čeprav so včasih storilci izhajali tudi iz muslimanskih držav nekdanje Sovjetske zveze, severne Afrike in Albanije.

Združeni v tolpe, pogosto so bili povezani tudi družinsko, so prežali na deklice in najstnice in jih deloma zmamili, deloma pa s silo zvlekli stanovanja, kjer so jih množično posiljevali. Pogosto so te zlorabe trajale skozi daljše obdobje, tudi nekaj let, saj si žrtev zaradi groženj ali sramu niso upale prijaviti zločinov.

A tudi tedaj, če so si žrtve opogumile in gnusne zločine prijavile, se oblasti niso zganile.

Žrtve so obtoževali, da lažejo ali pa so jim dejali, da so si same krive, ker so izbrale »kurbirski način življenja«. Zato seveda ni čudno, da so posiljevalske in pedofilske bande lahko nemoteno »operirale« tudi deset in več let, vse dokler zločini preko medijev niso prišli v javnost in so se oblasti le morale zganiti.

A še potem zelo počasi in pasivno, saj skušajo prikriti predvsem svoje sramotno delovanje. Deloma zaradi komotnosti, predvsem pa zaradi strahu, da bi bili obtoženi rasizma in islamofobije, če bi se lotili pedofilskih tolp, so oblasti raje zamižale in tako dopuščale zlorabo nesrečnih mladoletnic.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine