10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Počastitev obletnice bitke za Dunaj

Včeraj je več sto mladih iz več evropskih držav zbralo na Dunaju v počastitev obletnice bitke za Dunaj leta 1683.

Po večmesečnem obleganju 150 000 glave turške invazijske vojske, je bilo mesto tik pred padcem. Dvanajstega septembra 1683 se je približala rešilna vojska, njena udarna pest- 18 000 večinoma poljskih konjenikov- se je tega dne pod vodstvom poljskega kralja Jana Sobieskega spustila po pobočju hriba Kahlenberg v največji konjeniški naskok v zgodovini. Krščanska konjenica se je prebila v središče invazijske vojske in jo popolnoma razdejala. Zmaga je tako preprečila turško osvojitev Evrope.

Levičarji in ostali migrantoljubci skušajo dandanes zaradi politične korektnosti bitko za Dunaj zapisati pozabi. Levičarji, ki obvladujejo dunajsko županstvo, že skoraj desetletje blokirajo postavitev spomenika Janu Sobieskemu, pod izgovorom, da ne bi zbujali travm turškim in nasploh muslimanskim migrantom.

S tem pa se ne strinja precej Evropejcev, ki so ponosni na svojo zgodovino in se s hvležnostjo spominjajo junakov, ki so preprečili islamizacijo Evrope. Več sto, med njimi tudi nekaj Slovencev, se jih je tako včeraj zbralo na Dunaju, kjer so imeli improvizirano proslavo. Med njimi so bili tudi pripadniki slovenske Generacije identitete, ki so na spletni strani zapisali:

»Približno 400 ljudi včeraj na shodu za komemoracijo bitke za Dunaj. Avstrijci, Nemci, Poljaki, Slovenci, Hrvati, Madžari, Irci in Danci združeni skupaj. Evropska mladina rekonkvista!«

Zadnje novice

Sorodne vsebine